Home / Magazin / BILA JE LEGENDA JUGOSLAVIJE: Na vrhuncu slave doživela UŽAS i umrla kao BESKUĆNICA! Poslednje dane provela u GARAŽI u Borči

BILA JE LEGENDA JUGOSLAVIJE: Na vrhuncu slave doživela UŽAS i umrla kao BESKUĆNICA! Poslednje dane provela u GARAŽI u Borči

Oglasi - Advertisements

Najveća heroina jugoslovenskog roka, obožavana Margita Stefanović Magi, preminula je 18. septembra 2002. godine.

Bila je mistična devojka duge crne kose i dubokih, tamnih očiju, zaštitno lice kultnog benda Ekatarina Velika (EKV), “anđeo na klavijaturama”, crna princeza jugoslovenskog novog talasa roka.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Već je u srednjoškolskim danima Magi bila prepoznata kao veliki umetnički talenat, ali se odvojila od klasične muzike i počela da istražuje beogradsku “underground scenu”. Prisustvovala je koncertu tek osnovanog benda Milana Mladenovića koji se tada zvao Katarina II, a u proleće 1982. Margita je upoznala članove “Električnog orgazma” preko kojih je došla i do Mladenovića.

Grupa 1986. godine izdaje album “S vetrom uz lice”. Ovaj album bio je znatno uspešniji od prethodna dva, doneo je hitove kao što su “Budi sam na ulici”, “Ti si sav moj bol”, “Kao da je bilo nekad”, “Novac u rukama”, “Stvaran svet oko mene”. Idući albumi “Samo par godina za nas” i “Dum dum” već su mnogo mračniji i nagoveštavaju skoru propast. Članovi EKV-a oduvek su eksperimentirali s drogom, a vremenom je njihovo eksperimentiranje preraslo u veliku zavisnost.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nakon raspada Ekatarine Velike Margita je nastavila da se bavi muzikom, ali njeno zlatno doba je prošlo. Njena zavisnost od poroci postala je još ozbiljnija nakon što joj je 1996. umro otac. Margita je prodala porodični stan, kupila dva manja i s preostalim novcem otputovala u Indiju. Neuspešno se trudila da se izleči od zavisnosti. Nakon povratka u Beograd prodala je oba stana i potrošila ostatak novca i završila na ulici kao beskućnica.

Poslednje godine života provela je u napuštenoj garaži u beogradskom predgrađu i u skloništu za beskućnike na Voždovcu. Umrla je sama i zaboravljena, 18. septembra 2002. u klinici za zarazne bolesti. Imala je samo 43 godine.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Tragične sudbine članova EKV-a postale su deo njegove mračne aure kao što su neponovljive pesme koje su komponovali postale deo jugoslovenske muzičke istorije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money