Home / Magazin / “DA KUPIMO UČITELJICI GARSONJERU?”: Viber “MAMIKE” zbog OVOGA navukle GNEV NACIJE, gde je GRANICA?! (FOTO)

“DA KUPIMO UČITELJICI GARSONJERU?”: Viber “MAMIKE” zbog OVOGA navukle GNEV NACIJE, gde je GRANICA?! (FOTO)

Oglasi - Advertisements

Kako bi ukazali mali znak pažnje, za kupovinu poklona učiteljici, učenici su nekada od roditelja tražili simboličnu cifra.

Kada je i zašto mali znak pažnje prerastao u skoro čitavu platu prosvetnog radnika, nije baš najjasnije ali je poznato da se za ovu priliku izdvaja i do 2.500 dinara.

S obzirom na to da je ovo višedecenijska praksa, granica “frljanja ciframa” vremenom se pomerala.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Danas se smatra poniženjem uručiti jeftiniji poklon, pa se nameće i pitanje – da li se cenom poklona meri i količina ljubavi i poštovanja prema učiteljici?

Bilo kako bilo, ovo “podizanje standarda” ili bolje reći pomodarstvo uzelo je maha. Ruku na srce, ima i svetlih primera.

U korak sa tehnološkim dostignućima, danas skoro da nema razreda u osnovnoj školi za koji ne postoji Viber grupa. Članovi su roditelji učenika koji se na taj način povezuju kako bi delili informacije i obaveštenja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Legenda kaže da čoveku ništa teže ne pada od ovih grupa.

Pred Međunarodni dan žena to uglavnom izgleda ovako: jedna “mamika” u skladu sa svojom platežnom moći (koja je obično iznad proseka) predloži cifru za poklon, ne obazirući se na to koliko ljudi iz grupe radi za minimalac i da će 2.000, 2.500 dinara koje bi trebalo da izdvoje biti udar na njihov kućni budžet.

Ovome svedoče i brojne objave na društvenim mrežama:

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Za prigodan osmomartovski poklon skuplja se najmanje po 1000 dinara po detetu.

Kupovina za ovaj dan pretvorila se i u takmičenje među razredima, ali i parola “po poklonu se gleda detetu kroz prste”:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money