Home / Magazin / DAN POSLE SINOVLJEVOG VENČANJA UBIO NEVESTU I JOŠ PETORO: Mladin brat se jedini vratio u selo, krvava svadba zaledila Srbiju

DAN POSLE SINOVLJEVOG VENČANJA UBIO NEVESTU I JOŠ PETORO: Mladin brat se jedini vratio u selo, krvava svadba zaledila Srbiju

Oglasi - Advertisements

Rade Šefer iz Sente je pre tačno sedam godina, 17. maja 2015. godine, dan nakon venčanja sina Vlastimira, ubio šestoro ljudi u Martonošu.

Na spisku žrtava pomahnitalog Šefera našli su se bivša supruga Roža, tast i tašta Jene i Gizela Traćik, snaha Natalija Bajtai i njeni roditelji Šandor i Karolina.

Krvavi pir započeo je u selu Orom, gde je ubio roditelje svoje supruge, a potom otišao u Martonoš i u kući Bajtaija zapucao po još bunovnim gostima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Smrt je za dlaku izbegao njegov sin Vlastimir, pošto mu je nestalo metaka, a pomahnitalom ubici presudio je muž njegove svastike Emanuel Danjon, nakon što je Šefer ranio njegovu suprugu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Francuski državljanin Šefera je ubio udarcem stolicom u glavu, a nije mu suđeno jer je zločin izvršio u nužnoj odbrani.

Krvava svadba

Gergelj Horvat, predsednik saveta mesne zajednice Martonoš, za Kurir se prisetio tragedije u njihovom mestu. Kako je pojasnio, Vlastimir Šefer i njegov brat davno su, posle masakra, napustili ovaj kraj, a u selu viđaju Žolta Bajtaija, koji je u sekundi tog dana ostao bez roditelja i sestre, koja se udala samo dan ranije.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

– Kažu da vreme leči sve, ali je sigurno najteže Žoltu. Nakon školovanja na Višoj tehničkoj školi u Subotici, zaposlio se u tom gradu. U međuvremenu je našao srodnu dušu, ne mogu da vam potvrdim da li se se venčali, ali žive zajedno. Žolta slabije viđam jer radi u Subotici. Povukao se u sebe i baš zbog toga i strašne sudbine koja ga je zadesila, moram da kažem da mi je zaista drago što ima nekog pored sebe – rekao je Horvat:

– Njegov stric Peter Bajtai s porodicom živi ovde u Martonošu, a nakon ubistva roditelja i sestre, Žoltu je najbliži. Upravo će oni posetiti večne kuće Natalije, Šandora i Karoline na lokalnom groblju. Osim najmilijih, pomenu uvek prisustvuju kumovi i prijatelji – kaže Horvat.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Sećanje

Kako kaže, Martonoš još pamti taj krvavi 17. maj.

– Najblaže rečeno, bilo je strašno. Meštani su bili u šoku i preplašeni kada se pronela vest o masakru u Oromu i našem selu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Jezivom zločinu, kako smo ranije pisali, prethodila je svađa.

– Posle venčanja Natalije i Vlastimira, Šefer je kolima pratio bivšu ženu i mlađeg sina. Preprečio im je put, a sin je branio majku. Policija ga je privela i pustila, a on je sutradan pobio mladu, njene roditelje, Rožu i njene roditelje. Nije se mirio s razvodom, niti sa time što je žena otišla kod sestre u Francusku.

Best free WordPress theme

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money