Home / Zanimljivosti / REDOVNO KORISTITE GUGL HROM? Za ove opcije SIGURNO niste znali, a OLAKŠAĆE vam život i ubrzati rad: Jako je jednostavno i potrebno

REDOVNO KORISTITE GUGL HROM? Za ove opcije SIGURNO niste znali, a OLAKŠAĆE vam život i ubrzati rad: Jako je jednostavno i potrebno

Oglasi - Advertisements

Svakodnevno smo vezani za internet i kompjuter, a ponekada snalaženje u gomili otvorenih kartica može da bude pravi problem. Gugl je uvideo koliko je ljudima značajno da imaju jednostavnija rešenja za svoje svakodnevne potrebe, te je u Hrom ubacio određene olakšice koje će vam svaki dan učiniti lakšim.

Ovi korisni saveti i prečice, nazovite ih čak i trikovi, na internetu štede vreme i omogućavaju brži rad korišćenjem grupe kartica u internet pretraživaču Gugl Hrom. Smart life donosi i neke korisne, ali uglavnom zaboravljene prečice u Gugl Hromu – naučite ih, biće vam lepše na internetu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Da biste stvorili grupu kartica samo desnom tipkom miša kliknite bilo koju karticu i odaberite “Dodaj karticu u novu grupu”. Kliknite “Nova grupa” ili kliknite naziv postojeće grupe kartica.

Kad napravite grupu, sve kartice u njoj imaće istu boju.

Različitim grupama možete dodeliti i različite boje kako biste ih brže pronašli i lakše prepoznali. Samo kliknite krug pored grupe kartica da biste izmenili njeno ime i odabrali joj boju.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Jedan klik je sve što je potrebno kako biste saželi grupe kartica kad vam treba više prostora. Samo jednom kliknite na naziv grupe kartica da biste sažimali, a zatim ponovno kliknite da biste ih ponovno otvorili. S druge strane, da biste proširili ili saželi grupu kartica, kliknite njen naziv ili krug u boji.

Grupe kartica lako je i preurediti. Kliknite i držite naziv grupe kartica i povucite je na željeno mesto. Kliknite i povucite naziv grupe kartica ili krug u boji da biste premestili celu grupu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Prečice do omiljenih veb lokacija

U donjem desnom uglu kliknite “Prilagodi”, a onda kliknite i opciju “Prečice”. Odaberite temu u boji koja odgovara vašem raspoloženju ili primenite različite teme na različite Hrom naloge. Otvorite novu karticu, u donjem desnom uglu kliknite “Prilagodi” i odmah i “Boja i tema”.

Dodavanje Hrom naloga pomoći će u čuvanju i odvajanju vaših pretraga i istorije korišćenja pretraživača. U gornjem desnom uglu opet kliknite “Profil”, zatim “Dodaj”, odaberite ime i fotografiju, pa na kraju potvrdite komandu “Dodaj”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa


Sinhronizacija

Sinhronizacija vam omogućava automatsko popunjavanje snimljenih korisničkih imena i lozinki, povezujući vas s vašim profilom, istorijom pretrage i podacima o plaćanju na svim vašim uređajima.

Kako biste uključili sinhronizaciju trebaće vam Gugl nalog. Prijavite se u Hrom sa svojim nalogom, i to u gornjem desnom uglu kliknite “Više”, pa “Podešavanja” i onda u odeljku “Vi i Gugl” kliknite “Sinhronizacija” i “Gugl usluge”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money