Home / Magazin / UGASIO ŽIVOTE 19 MALIŠANA Ubica iz Teksasa drugu poslao slike oružja i municije, pa otišao u školu i pobio decu

UGASIO ŽIVOTE 19 MALIŠANA Ubica iz Teksasa drugu poslao slike oružja i municije, pa otišao u školu i pobio decu

Oglasi - Advertisements

Najmanje 19 učenika od 7 do 10 godina i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, saopštile su lokalne vlasti te američke savezne države.

Ubijen je i napadač, učenik srednje škole u gradiću Juvalde, koji je nasumice pucao idući iz učionice u učionicu, naveli su u policiji.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Guverner Greg Abot precizirao je da je među ubijenima i jedan nastavnik, prenosi AP.

Drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa, koji je juče ubio 19 dece i dvoje odraslih u osnovnoj školi u mestu Juvalde, 150 kilometara od San Antonija, rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio “blizak” sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Iksboks zajedno, prenosi Blic pisanja Tanjuga.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

– Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga: “Brate, šta će ti ovo?”, odgovorio je: “Nemoj da brineš o tome”. Nastavio je da mi šalje poruke tipa: “izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao, rekao je Ramosov prijatelj, preneo je CNN.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

– Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju, dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox.

Napad u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu, mahom nastanjenom latino stanovništvom, najteži je zločin u američkim školama od decembra 2012. godine, kada je naoružani napadač ubio 20 dece i šestoro odraslih u osnovnoj školi Sendi Huk, u Njutaunu, u Konektikatu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money