Home / Novo / UŽIVO 84. DAN RATA U UKRAJINI Nejasna sudbina ukrajinskih vojnika; SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju

UŽIVO 84. DAN RATA U UKRAJINI Nejasna sudbina ukrajinskih vojnika; SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju

Oglasi - Advertisements

Ukrajinska vojska: Rusija nastavlja raketne udare širom zemlje

Ukrajinska vojska saopštila je da ruske snage nastavljaju sa raketnim udarima na vojne ciljeve i civile širom Ukrajine. U Marijupolju – koji je izgleda na ivici pada nakon borbe sa višemesečnom opsadom – ruski vojnici blokiraju jedinice u čeličani Azovstalj, prema navodima ukrajinskog Generalštaba Oružanih snaga, prenosi BBC.

Dodaju da ruske snage takođe napadaju u Donjecku i nastavljaju da granatiraju pogranične černigovsku i sumsku oblast.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Bajden će u Beloj kući ugostiti premijera Švedske i predsednika Finske kao dobrodošlicu u NATO

Predsednik SAD Džo Bajden će u četvrtak poželeti dobrodošlicu premijeru Švedske i predsedniku Finske u Belu kuću u ključnoj manifestaciji podrške nekoliko dana nakon što su obe zemlje objavile da će nastojati da pristupe NATO-u.

SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Menadžerka Svetske zdravstvene organizacije Dorit Nican rekla je da se SZO priprema za potencijalno izbijanje kolere u Mariupolju, gde su oštećeni mnogi infrastrukturni objekti.

– Mnoge cevi su oštećene, a dobijamo informacije sa terena da su na ulicama bare i da su pomešane kanalizacija i voda za piće – rekla je Nican, prenosi Ukrinform.

Prema njenim rečima, SZO to ocenjuje kao ogromnu pretnju od pojave mnogih infekcija, uključujući koleru. Dodala je da ta organizacija priprema vakcine za koleru i da blisko sarađuje sa nevladinim organizacijama i partnerima koji mogu da dođu u Marijupolj da podrže ljude.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nejasna sudbina ukrajinskih vojnika

Sudbina stotina ukrajinskih vojnika koji su okončali višenedeljni otpor u čeličani Azovstalja u Marijupolju ostaje nejasna, nakon što su se borci predali i prebačeni na teritoriju pod ruskom kontrolom.

Zamenik ukrajinskog ministra odbrane rekao je da će oni biti zamenjeni u razmeni zarobljenika, ali su neki ruski zvaničnici u utorak rekli da bi im moglo biti suđeno, pa čak i pogubljeni, prenosi Gardijan.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Poslanici ruske Državne dume rekli su da će predložiti nove zakone koji bi mogli da poremete razmenu zarobljenika boraca za koje Moskva tvrdi da su ”teroristi”.

Ruski istražitelji su rekli da planiraju da ispitaju vojnike i da bi mogli da ih optuže za ”zločine koje je ukrajinski režim počinio protiv civilnog stanovništva na jugoistoku Ukrajine”.

Best free WordPress theme

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money