Home / Uncategorized / Loša Vijest Za Nemarne Vlasnike Pasa: Inspektori Će Uzimati DNK Vaših Ljubimaca, A Kad Vas Nađu Čeka Vas Kazna

Loša Vijest Za Nemarne Vlasnike Pasa: Inspektori Će Uzimati DNK Vaših Ljubimaca, A Kad Vas Nađu Čeka Vas Kazna

Oglasi - Advertisements

Zbog neodgovornih vlasnika kućnih ljubimaca , biće uvedeno i njihovo obavezno čipovanje kao i uzimanje DNK, na osnovu čega će se utvrđivati krivica te određivati kazna , najavio je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić , govoreći o velikom problemu fekalnog otpada kućnih ljubimaca po ulicama.

 

Izjavio je i još da će kazne za vlasnike ubuduće biti puno veće nego danas kada nesavjesne gazde plaćaju 10.000 dinara , ukoliko njihov ljubimac isprlja površinu , a vlasnik ju ne očisti. Iako ova ideja izgleda pomalo naučno – fantastična , ona se već primjenjuje u većini država SAD , Kanadi , Italiji , a projekat uvođenja pseće baze DNK već godinama se priprema i u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika je također izjavio , da je dao prijedlog za izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce , za koje će na jesen biti raspisan i tender. Ostaje nam a vidimo da li su ovo samo prazne priče , ili makar u nečemu se i mi približavamo ka Evropi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money