Oglasi - Advertisement

Medicinska sestra koja je Mariji saopštila da je trudna, zapravo je mislila da nosi lijepe vesti. Kritikovala ju je jer nije počela da pije vitamine, a u sedmoj je nedelji, poslala ju je kući. Marija je bila očajna, a još ranije je pokušala da prekine trudnoću.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šest dana prije nego što je otišla kod ljekara uzela je tablete koje je poručila onlajn, a koje je trebalo da izazovu pobačaj. Međutim, obzirom da je imala teške jutarnje mučnine, povratila je jednu od dvije pilule. Ali ipak se ponadala da je dejstvo već počelo.

Nakon druge pilule je čak nekoliko dana imala krvarenja, i onda je otišla u bolnicu da vidi da li je pobacila.

Medicinskoj sestri nije smjela da kaže šta je učinila jer je zapravo na Malti abortus zabranjen u svim slučajevima – čak i u slučaju silovanja, incesta, abnormalnosti kod fetusa te i opasnosti po zdravlje majke.


Nakon što je saznala da se uzalud nadala, dakle da je i dalje trudna, Marija je kupila avionsku kartu za London. Put ju je koštao 1.500 evra, što je njena mjesečna plata, a troškove je podelila sa svojim dečkom. Da se to desilo mjesec dana kasnije, zbog koronavirusa ona ne bi mogla da napusti ostrvo.

Inače, na Malti je i kupovina pilula koje izazivaju pobačaj takođe krivično djelo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here