Home / Uncategorized / Ako vaša novčanica od 5 eura ima ovakav serijski broj, može vrijediti i nekoliko hiljada eura (Foto)

Ako vaša novčanica od 5 eura ima ovakav serijski broj, može vrijediti i nekoliko hiljada eura (Foto)

Oglasi - Advertisements

Novčanica bez serijskog broja, holograma ili srebrne niti, ili ima neku drugu fabričku pogrešku, može vrijediti mnogo mnogo novca. Evo na šta bi trebali malo pripaziti kada pregledate svoje novčanice.

Ako novčanice imaju malu greškicu, kolekcionari će često, sa zadovoljstvom za njih platiti i nekoliko stotina, ili pak hiljada eura. Čak neke novčanice od 5 eura imaju svoje osobine, a isto tako i slabosti.
Trebali biste obratiti pažnju na serijske brojeve novčanice koji se nalaze u gornjem desnom ćošku poleđine novčanice. U tom slučaju, ako broj počinje s mnogo nula, na primjer, X000000000134 ili ako se brojevi ponavljaju, S3737373752, kolekcionari to dodatno uzmu u obzir i dodatno plate.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Također, na novčanicama čiji serijski brojevi čine palindrom ili sadrže datum povijesnog događaja visoko se plaćaju. Ako serijski broj novčanice nije u potpunosti , mogli biste i za to dobiti puno novca: 2013. prodana je novčanica u iznosu od 100 eura bez serijskog broja za gotovo 12.000 eura.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money