Oglasi - Advertisement

U narednim danima će protiv Lejle Elkasović (20) kao i njene majke Hanče (42) iz Bužima biti izdata zvanična optužnica Kantonalnog tužilaštva u Bihaću i to za ubistvo i čedomorstvo.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ovaj put njima dvjema prijeti maksimum od 5 godina zatvora kako i nalaže Krivični zakon Federacije BiH.

 

One su, naime, bile prošle godine mjesec dana u pritvoru zbog sumnje da su i tada učinile sličnu stvar, međutim na kraju nisu bili pronađeni pravi dokazi.

Ovaj je slučaj šokirao cijelu regiju, a sve se dogodilo u selu Elkasova rijeka, nedaleko od Bužima gdje je u porodičnoj kući Elkasovića na tavanu obavljeno ovo nedjelo.

 

Lejla je dugo vremena, kao i prošli put, skrivala trudnoću od drugih članova porodice ali je Hanča primjetila šta se događa te nakon konfrontacije Lejla je priznala da je ponovo trudna.

Niko od ostalih članova ništa nije posumnjao, pa su Lejla i Hanča na već provjeren način probale da regulišu ovu situaciju.

Kada se Lejla porodila njena majka Hanča je uzela makaze i prerezala pupčanik bebi, a onda su je njih dvije umotale u nekoliko deka i čaršafa, dok se beba nije ugušila iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik te usljed nedostatka kiseonika i začepljenja usta i nosa.
Za razliku od prošli put, ovaj put postoje dokazi, jer su uhvaćene kako ovo tijelo bebe umato u krvave čaršafe odnose u kontejner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here