Oglasi - Advertisement

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kazao je da je objektivno i očekivati povećan broj zaraženih virusom korona jer su se mnogi ljudi opustili iako epidemija nije stala, pa da je moguće sada ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

On je takođe istakao da će danas kontrolni organi, policija i komunalna policija upozoravati jer su se mlađi okupljali u lokalima kao i ugostiteljskim objektima u većem broju od onog koji je Institut za javno zdravstvo propisao.


Ako se to nastavi doći će do zatvaranja objekata jer je činjenica da se ovo sve još uvijek dešava u proglašenoj epidemiji naveo je Đaković novinarima u Prijedoru i to nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo i rezultate, a to je da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 14, oporavljeno je 44, a 12 preminulo. U kućnoj izolaciji je 36 osoba, a 1.933 je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

U covid bolnici su 22 pacijenta, a od kojih 17 iz Kostajnice, četiri iz Prijedora i jedan iz Novog Grada, dok troje od njih ima težu kliničku sliku- navodi Đaković te dodaje da je jedno lice u izolaciji i očekuje se rezultat testa.

On je još najavio kolektivnu dezinfekciju, a prije svega u mjesnim zajednicama gdje počinju raditi kulturno-umjetnička društva, a nakon toga će biti obaveza korisnika prostora da vrši dalju dezinfekciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here