Oglasi - Advertisement

Sankcije Vašingtona koje zapravo ciljaju ruski naftovod Sjeverni tok 2 “apsolutno su neprihvatljive”, izjavio je za RT Klaus Ernst, predsjedavajući Odbora Bundestaga za ekonomska pitanja i energetiku.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Objasnio je kako bi ove sankcije mogle zaustaviti završetak projekta, a ako naftovod ne bude završen, “to će značiti povećanje cijene gasa u EU”.

SAD pokušavaju da ostvare svoje ekonomske interese nezakonitim vanteritorijalnim sankcijama, a koje usmjerava prema svojim partnerima te saveznicima. Pretpostavljam da je ovo napad na suverenitet Evrope. Ove akcije ozbiljno štete transatlantskim odnosima – kazao je Ernst.

Novi naftovod Sjeverni tok 2 “ne ugrožava ni evropsku a ni američku bezbijednost” – rekao je Ernst i takođe dodao To je ustvari manje opasno od uvoza automobila iz Nemačke u SAD, a što je Trampova administracija nazvala prijetnjom za sigurnost SAD prošle godine.

Uvjeren sam da SAD zapravo samo pokušavaju da svoj skupi gas LNG-a dovedu na evropsko tržište tako narušavajući dobro uspostavljene odnose između EU i Rusije u oblasti energetike

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here