Oglasi - Advertisement

Glumac Milija Vuković , je publici poznat po ulozi Mitra iz serije „Selo gori a baba se češlja“. Umro je jučer ujutro , nakon duge i teške bolesti , u 73-oj godini. Milija Vuković je rođen 1947 godine u Vitoševcu kod Kruševca. Glumom se počeo baviti kao učenik srednje škole , njegova karijera je trajala skoro pet decenija.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

Širu popularnost i prepoznatljivost mu je donijela uloga u seriji „Selo gori a baba se češlja“. Glumio je Mitra iz Dubića. Publika ga je gledala u sedam epizodau ovom serijalu. Studirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti  u Beogradu , u klasi sa Vojom Brajovićem . Milija je inače dobio brojne nagrade i priznanja. Dobio je i nagradu za životno djelo sa Nušićevim danima.

Najupečatljivija ostvarenja su mu uloge u djelima klasika srpske i svjetske književnosti –Andrića , Selimovića , Ćosića , Nušića , Čehova , Dostojevskog , Ostrovskog. Komemoracija će se obaviti na jesen u Kruševačkom pozorištu , a sahrana će biti u petak 17 aprila , u 14:00 sati , na Novom groblju u Kruševcu , u krugu porodice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here