Home / Uncategorized / UPRAVO STIGLA VIJEST, OVO SU NOVA PRAVILA ZA PRELAZ GRANICE: Evo koliko se turisti smiju zadržati u državi

UPRAVO STIGLA VIJEST, OVO SU NOVA PRAVILA ZA PRELAZ GRANICE: Evo koliko se turisti smiju zadržati u državi

Oglasi - Advertisements

Makedonska agencija MIA javila je sinoć da je Vlada Sjeverne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista i to na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje

Vlada Sjeverne Makedonije odobrila je tranzit turista kroz ovu zemlju, a odluka stupa na snagu sutra.
A po novoj odluci, turisti će moći da se zadrže u Severnoj Makedoniji i to maksimalno pet sati.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa


Severna Makedonija će prema Grčkoj, koja od sutra otvara svoje granice i za građane Srbije, otvoriti samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dojran i dalje ostaje zatvoren.

Makedonska agencija MIA javila je sinoć kako je Vlada Sjeverne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista a na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje.

Kako je saopšteno poslije sjednice vlade, tranzit turista zapravo podrazumjeva ulaz na jedan granični prelaz i izlaz na drugi, pa tako da u Severnoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

To će biti potvrđivano izjavom a koju će putnici popunjavati na ulazu u Sjevernu Makedoniju, te potom je predavati graničnoj policiji kada izlaze iz zemlje.

Best free WordPress theme

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money