Oglasi - Advertisement

Najava o namjeri povlačenja američkih trupa iz Njemačke i vremenski rok za to još su prilično mutni, medutim uklapaju se u obrazac frustracije sadasnjeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, posebno s kancelarkom Njemačke Angelom Merkel.
Izjavio je to u razgovoru politički analitičar američke organizacije Vijeća za demokratizaciju politike Kurt Bassuener te komentirajući Trumpovu najavu
o povlačenju skoro 10.000 američkih vojnika iz Njemačke.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Prema pisanju američkih medija, Trump je zapravo naredio Pentagonu da do septembra smanji broj američkih vojnika koji su stacionirani u Njemačkoj. Time se očigledno ostvaruju prijetnje, sada već bivšeg ambasadora SAD-a u Njemačkoj Richarda Grenella a to je da će Washington smanjiti broj vojnika u Njemačkoj ako ta zemlja ne poveća svoje izdatke za odbranu.

Navodi se kako je okidač zapravo bilo to što je Merkel odbila učestvovanje na samitu G-7, zbog stalne pandemije, što je bilo u suprotnosti s Trumpovom željom za ‘ponovnim otvaranjem Amerike”. Čini se kako je Trump bio razdražen ovim činom Angele Merkel, a možda posebno zbog toga što mu ona kao žena odbija ovakvu vrstu maltretiranja što u mnogome podsjeća i na poteze predsjednice Zastupničkog oma Nancy Pelosi”, kazao je Bassuener.

Ako zelite procitati jos kliknite OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here