Oglasi - Advertisement

Sve više nam se bliži ljeto , a kao takvo godišnje doba svi znamo da su zmije glavni gost u tom godišnjem dobu. Naravno većina nas ima strah od zmije, i naravno opasnost njenog ujeda.Zapitamo se šta njima smeta , a da je naš štit. Samo jedna stvar koja zmiji smeta i koja je plaši ?

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

Struka koja se bavi zmijama opisala je da je najbolja odbrana od širenja i pojave zmije u blizini vas i vašega doma , miris nafte u stručnom nazivu (naftalina). Naftalin upotrebljavamo tako  što ga nanosimo u blizini naše kuće i na svim ćoškovima naše kuće , ograde . i staze kojom se krećemo. Inače zmijino čulo mirisa je izrazito jako , tako da ga zmija na većoj udaljenosti može osjetiti.

 

Kada zmijino ćulo mirisa osjeti naftalin odmah počne mjenjati svoj pravac kretanja . Često je to povlačenje unazad.  Iako imamo mali broj ljudi na svijetu koji se ne boji zmije , struka je pokazala da ovaj trik odvlaci zmiju od vas ako je se zapravo plašite , i budite sigurni da ste pronašli riješenje da je čak i ne vidite u blizini vaših domova svakoga ljeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here