Oglasi - Advertisement

Ako često pijete vodu iz boce koju ste ostavili u automobilu , ili imate običaj vodu piti noću iz čaše. Stručnjaci su otkrili nekoliko stvari koje morate imati na umu. Budući da je tijelo noću dehidrirano , nije nikakva rijetkost da smo žedni.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

U tim situacijama mnogi posegnu za čašom vode koja stoji na noćnom ormariću , ali diskutabilno je koliko je ta navika sigurna za zdravlje. U čaši vode koja je ostala preko noći , može se nsći prašina , trulež i druge nečistoće koje padnu u čašu vode , i to nije higijenski.

Čak i zatvorene boce sa vodom ne pružaju potpunu zaštitu o nečišćenja vode , jer površinske stanice kože i nosni sekret lako ulaze u tekućinu nakon što se pritisnu na usta i piu. Naša slina također nosi mnogo bakterija koje završe u vodi. Kada jednom stavite usne na bocu da pijete vodu , samo kratko vrijeme poslije možete to isto uraditi , a onda je najbolje baciti tu bocu s vodom. Svakako treba izbjegavati dijeljenje boce sa drugim ljudima , posebno u situacijama oslabljenog imunološkog sistema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here