Home / Novo / BEBA ROĐENA SA 450 GRAMA SADA IMA 7 MJESECI I NOSI ODJEĆU ZA LUTKE: Tek poslije 3 mjeseca otkrili njegovu dijagnozu MALOG PRINCA (FOTO)

BEBA ROĐENA SA 450 GRAMA SADA IMA 7 MJESECI I NOSI ODJEĆU ZA LUTKE: Tek poslije 3 mjeseca otkrili njegovu dijagnozu MALOG PRINCA (FOTO)

Oglasi - Advertisements

Mateu Ridl je malena beba koja ima samo sedam mjeseci, iako bi se po njegovoj konstituciji moglo reći da je novorođenče, pgootovo kada bi vam rekli da je toliko mali da nosi odjeću za lutke. Naime, mami Dženevi Kuk su indikovali porođaj u 28. sedmici, a njena beba se rodila sa samo 450 grama. Nakon 98 dana na odjeljenju intevnitve njege beba je puštena kući, ali doktori nisu imali jasnu dijagnozu za ovako malu bebu.

“Prvo su nam rekli kako ima mikrocefaliju, i da mu je glava manja nego što bi trebala da bude abnormanlnog razvoiha mozga. Rekli su nam kako je njegov mozak pestao da se razvija i da vjerovatno neće dugo živjeti, te da će kvalitet njegovog života biti jako nizak”- saopštila je mama malog Matea. Tri mjeseca kasnije su stigli njegovi nalazo koji su potvrdili kako ovaj mali princ ima rijedak oblik patuljastog rasta, primordijalni dvorfizam, tip 2. Ostatak teksta OVDJE. 

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money