Oglasi - Advertisement

U posljednje vrijeme imamo jako puno situacija koje se dešavaju na našim prostorima, u koji su uključene maloljetne osobe, a koje su bile maltretirane od strane odraslih osoba. Što je najgore od svega, po ruralnim područjima imamo jako puno ovakvih primjera koji nikada ne budu prijavljeni organima zakona.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U školama je u posljednjih par godina itekako primjetno da se maltretiraju i omalovažavaju učenici. Vjerujemo da se svi sjećate onog slućaja iz malog gradića u Bosni i Hercegovini koji se zove Banovići, gdje je direktor škole skinuo sa panoa gdje su se nalazili maturanti jednu djevojku, jer je po njegovom skromnom mišljenju bila neprimjereno obučena.

Također imali smo jako puno situacija kada su nastavnici ili profesori slali svoje učenike kući jer nisu došli primjereno odjeveni na nastavu. Tu sada imamo i onu drugu stranu, kada učenici stvarno pretjeraju, ali ono što vam donosimo u nastavku današnjega članka jeste jedno očito maltretiranje učenika, i to od strane direktora same škole. Sve se desilo na Floridi u mjestu Klevinston, gdje je usnimljena direktorica škole Melisa Karter, koja drvenim štapom udara djevojčicu od 6 godina.

Što je najgore, majka od ove djevojčice je sve snimala i plakala u isto vrijeme? Neimenovana majka koja i ne priča dobro prića engleski je za lokalne medije izjavila da je pozvana u školu jer je njena ćerka uništila školski kompjuter. Ona je završila kod direktorice, gdje je platila štetu od 50 dolara, a onda ju je pred njom krenula udarati sa štapom po zadnjici. Cijeli slučaj je ekspresno završio na sudu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here