Oglasi - Advertisement

Velika panika i buka se digla oko pojave korona virusa , a zbog ekspanzije ovog virusa imamo priliku da vidimo ljude , kako trče u apoteke , kako bi kupili sve što im je potrebno za dezinfekciju i zaštitu od zaraze ovog smrtonosnog virusa.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

U SAD-u je prošle sedmice naglo porasla prodaja gelova koja se inače koristi da se dezinfikuju ruke. Prodaja je porasla za čak 100%. Kako bi spriječili zarazu , stručnjaci savjetuju da se često peru ruke , sa vodom i sapunom , te naglašavaju da je to najbolja borba protiv bakterija i virusa.

Ako u nekim slučajevima nemate pristup sapunu i vodi , onda vam donosimo kako da sami napravite gel na bazi alkohola koji će dezinfikovati vaše ruke. Kućni gel za dezinfekciju mora imati 60% alkohola u sebi po mogućnosti da je to etanol ili izopropilin. U njega dodajte malo aloe veru ili par kapi eteričnog ulja da zaštitite kožu. Dvije trećine šoljice alkohola naspite u jednu veću posudu , dodajte aloe veru , i par kapi eteričnog ulja. Tekućinu sipajte u bočicu , i uvijek držite pri ruci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here