Home / Uncategorized / Jeziva Tragedija Uzdrmala Fudbal, Messi I Ronaldo Šokirani – Otkazale Kočnice, U Sekundi Stradalo Pola Tima U Saobraćajnoj Nesreći

Jeziva Tragedija Uzdrmala Fudbal, Messi I Ronaldo Šokirani – Otkazale Kočnice, U Sekundi Stradalo Pola Tima U Saobraćajnoj Nesreći

Oglasi - Advertisements

Kako javlja BBC , najmanje osam fudbalera drugoligaškog kluba iz Gvineje , je poginulo , a još 17 njih je povrijeđeno u strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u gradu Mamuu. To je od prijestonice Konakrija 250km , odakle se nalazi ova ekipa.

 

Naime , tim je trebao da otputuje na gostovanje u Kankan , koje je 400 km udaljeno , a u pitanju je bio meč nove sezone , odnosno prvo kolo. Zvanično nisu potvrđeni . Mnoge je ova tragedija pogodila. Suma je putem interneta poručio kako teškog srca prima vijesti o ovo tragediji njegove braće iz fudbalske akademije Gvinejska Zvezda. Iskreno saučešće narodu .

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Glavni i najveći grad Gvineje je Konkari . Lučki grad koji se nalazi na atlanskom okeanu , ima oko 1,5 miliona stanovnika.Ovaj grad je osnovan na otoku Tombo, a osnovali su ga Francuzi 1989 godine. Grad je osnovan nakon što su Britanci ustupili otok Francuskoj.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money