Oglasi - Advertisement

Neka istraživanja su pokazala da spavanje pored voljene osobe može imati višestruke koristi za naše zdravlje počevši od smanjenja stresa do jačanja imunološkog sistema. No psiholozi vjeruju da su sigurni da položaji spavanja mogu puno otkriti o odnosu partnera i ukazati na neizgovorene probleme.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Dakle, vrijeme je da otkrijemo šta nam naša podsvijest pokušava reći i vidimo kako se to odražava u našem svakodnevnom životu. Pogledate položaje spavanja parova i šta bi oni mogli značiti.

Položaj kašike

Ovaj položaj je veoma intiman i udoban i pruža mnogo emocionalne podrške i kontakta s partnerom. Muškarac u ovom polažaju grli svoju partnericu, što djeluje veoma zaštitnički. Spavanje u ovom položaju znači da se partneri mogu osloniti jedan na drugog i da su uspjeli stvoriti sigurno okruženje za sebe. Ovaj položaj je dobar za zdravlje oba partnera jer ne vrši pritisak na leđa i pomaže ublažavanju hrkanja.

Isprepleteni položaj

Ovo je izuzetno senzualna poza koja nalikuje bliskom zagrljaju. Potpuna isprepletenost za vrijeme spavanja uobičajena je među novim parovima koji se još uvijek ne mogu odvojiti jedno od drugog, čak ni u snu. Parovi koji su u dugoj vezi rijetko spavaju na ovaj način, ali ako to čine, to može biti znak nevjerovatne strasti. Iako je vrlo romantičan, ovo nije najbolji položaj za spavanje kada je riječ o zdravlju. Ovaj položaj ne ostavlja puno prostora za disanje, a partneri mogu patiti od bolova u tijelu.

Leđa o leđa

Spavanje leđa o leđa opušten je položaj koji omogućava partnerima da uživaju u fizičkoj povezanosti, ali ipak imaju svoj vlastiti prostor. Ova pozicija ukazuje na to da u njihovoj vezi postoji zdrava ravnoteža između intimnosti i nezavisnosti u vezi. Partneri koji odaberu ovaj položaj osjećaju se ugodno jedni s drugima. Budući da oba partnera spavaju na boku, ovo je zdrav položaj za njihova leđa.

Na prsima

Parovi koji biraju ovu poziciju sebe vide kao tim. Oni vjeruju jedno drugom i spremni su se suočiti sa svim svojim problemima zajedno, a romansa i nježnost još uvijek su prisutni u njihovoj vezi. Što se tiče zdravlja ovaj položaj baš i nije udoban, partneri bi mogli patiti od ukočenosti udova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here