Oglasi - Advertisement

Volkswagen je trenutno angažovan na razvoju ID.2, pristupačnog električnog vozila nazvanog “narodni automobil”, koji bi trebalo da bude pušten u prodaju 2025. po ceni od oko 25.000 evra.

Nakon predstavljanja prototipa ID.2all u martu, njemački inženjeri nisu gubili vrijeme da počnu raditi na stvaranju proizvodnog modela. Proteklih nekoliko sedmica, brend nas je zadirkivao raznim zvaničnim pregledima, uključujući pogled na unutrašnjost koji je na Instagramu podijelio talentirani šef dizajna, Andreas Mindt.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Dođite, pridružite nam se na brodu. U videu, Mindta prati Darius Watola, idejni tvorac dizajna enterijera ID.2. Zajedno otkrivaju mnoštvo inovativnih karakteristika koje se nalaze na instrument tabli, u rasponu od pažljivo odabranih materijala do prilagodljivih opcija za instrument tablu i infotainment sistem. Posebno zadivljujući segment videa istražuje fascinantnu sposobnost modifikacije grafike putnog kompjutera pomoću zgodno postavljene poluge smještene u središnjem tunelu.

Imate mogućnost da odaberete ili vintage estetiku pod utjecajem originalnih Volkswagena ili suvremeni i atletski dizajn. Prtljažnik je dizajniran s obzirom na praktičnost, sa dvoslojnim dnom koje omogućava optimalno skladištenje, kao što je smještaj paketa koji sadrže boce vode.

Očekuje se da će ID.2 SUV, kao što je nagovešteno u Mindtovom nedavnom tizeru, imati sličnu opremu kao i njegov pandan. Ovaj Volkswagen model će imati robusniji izgled, a karakterišu ga veći lukovi točkova i tri proreza na C-stubu.

Prema prvim zvaničnim detaljima, čini se da će i ID.2 i ID.2 SUV dijeliti isti pogonski sklop, koji se sastoji od baterije od 57 kWh i električnog motora od 226 KS. Procijenjeni domet za oba vozila je oko 450 km.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here