Oglasi - Advertisement

Čuvarkuća i med kao napitak koji liječi, postižu odlične rezultate za liječenje mioma i cista na materici. Ova ljekovita kombinacija je od davnina poznata narodna receptura, ali kao veoma djelotvorni pokazali su se i čaj od čuvarkuće, mast, tinktura, obloge i nezaobilazni svjež sok od svježih listova iste.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ovi prirodni lijekovi su djelotvorni za liječenje upale uha, bronhitisa, kožnih problema, protiv kurjeg oka, eliminišu nervozu i stres, ublažavaju menstrualne tegobe i još mnogo mnogo toga. Čuvarkuća i med su nezaobilazni u fitoterapiji i svakako su vrijedni velike pažnje.

Čuvarkuća i med su samo jedan od mnogobrojnih recepata koji su vrijedni pomena, jer su djelotvorni za stomak i svakako će doprinijeti boljem zdravlju čovjeka u cjelini. Drugi narodni nazivi za ovu biljku su: pazikuća, čuvarka, stolist, vazdaziva, grluša.

Mnogi su ovaj narodni lijek probali i zaklinju se u njegovu djelotvornost, a evo na koji način se pravi:

300 grama sočnih listova čuvarkuće samljeti u mašini za meso ili blenderu i pomješati sa 500 grama domaćeg što kvalitetnijeg meda. Staviti u staklenu teglu, umotati u foliju i ostaviti da stoji poklopljeno u frižideru.Med i čuvarkuća kao lijek se uzimaju ujutru na prazan stomak i to po jedna čajna kašičica, a pola sata nakon toga se ništa ne jede i ne pije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here