Oglasi - Advertisement

Indija je zemlja koja bilježi najviše smrtnih slučajeva izazvanih pokušajima da se napravi selfie. Prate je Rusija, Sjedinjene Američke Države (SAD), zatim Pakistan.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Na vještačkom jezeru na području Tamil Nadua, na jugu Indije, utopile su se četiri osobe dok su pokušavale napraviti selfi fotografiju, javlja Anadolu Agency (AA).
Ukupno šest osoba se držalo za ruke u blizini brane Pambar. Jedna osoba se okliznula i povukla ostale tri za sobom. Policija je navela da se među njima nalazio i mladi bračni par, a mladoženja je uspio spasiti sebe i sestru. Ekipe na terenu izvukle su četiri prostala tijela. Kako bi spriječili smrtne slučajeve tokom pravljenja selfija, na području 11 turističkih lokacija u Karnataki su 2017. godine napravljene table sa natpisom: “Selfi može ubiti”.

Zvanični podaci govore da je u Indiji od 2011. do 2017. godine, pokušavanjem pravljenja selfija poginulo 259 osoba. Indija je zemlja koja bilježi najviše smrtnih slučajeva izazvanih pokušajem da se napravi selfi. Prate je Rusija, Sjedinjene Američke Države (SAD), a zatim i Pakistan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here