Oglasi - Advertisement

Slučaj rušenja crkve u Konjević Polju u Republici Srpskoj u subotu, definitivno je podiglo jako puno prašine u celoj regiji. Naravno, najviše opet vatre i buke ima na relaciji Bosna i Hercegovina-Srbija, jer su se opet uzburkali duhovi od ratnih dešavanja, a koja su bila pre skoro 30 godina.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

Podsežamo Fata Orelović je od povrataka na svoje ognjište nadomak Bratunca 1998 godine, konstantno tražila od Vlasti Republike Srpske da joj sklone bespravno izgrađenu crkvu u njenom dvorištu. Koliko je biila uporna u celoj priči, pokazuje i podatak da je celi slučaj došao i do suda u Strazburu, koji je doneo odluku da se crkva mora skloniti iz njenog dvorišta.

To je isto obećao i Milorad Dodik, ali je ipak prevario sve vernike, te je crkva na kraju ipak sruđena, a celi akt izazvao je velike kontroverze u celoj regiji. Mihailo Medenica je napisao jednu kolumnu, koju vam prenosimo u nastavku. “Velite baka Fato da ste popili jutros najslađu kafu u životu, i to baš na ruševinama crkve Svetog Spasitelja. Nazzdravlje vam bila i spasenje i kafa, zaista. O čemu ste razmišljali dok ste meračili kafu baka Fato? O srpskim majkama u crnini koje nariču i plaču nad kamnjearima, jer grobova više nema.

 

Nema ig bako, preklao ih junak vaše pravde, Naser Orić. Ništa ne rađa ko zemlja natopljena krvlju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here