Oglasi - Advertisement

Upravljački odbor Evropola – kriminalističko obaveštajne agencije Evropske unije, na posljednjoj sjednici je odobrio sklapanje Radnog sporazuma sa agencijama za sprovođenje zakona na Kosovu, danas je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo , a prenijela je Slobodna Evropa.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Sporazum koji je Upravljački odbor prihvatio predviđa saradnju Evropola i kosovske policije, carine, poreske uprave te jedinice nadležne za sprečavanje pranja novca, u području suzbijanja organizovanog kriminala, korupcije kao i drugih oblika teškog kriminala.

Kako se navodi u saopštenju hrvatskog Ministarstva, Prištini se ovim sporazumom zapravo otvaraju nove mogućnosti u međunarodnoj policijskoj saradnji, a poput pristupa Eropolovom komunikaciionom kanalu, a, kako se napominje , sporazum omogućava i proaktivniji način saradnje sa svim državama članicama EU.


Iz MUP-a podsjećaju da je Republika Hrvatska u svojstvu predsedavajuće Vijećem EU, snažno podsticala jačanje saradnje s partnerima jugoistočne Europe, a što potvrđuje i Zagrebačka deklaracija koja je usvojena 6. maja na sastanku čelnika EU i država zapadnog Balkana, kao i usvajanjem Zaključaka Vijeća o jačanju saradnje sa zemljama zapadnog Balkana u području migracija te sigurnosti.

Za nastavak kliknite OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here