Oglasi - Advertisement

U nastavku ćemo sa vama podijeliti nekoliko savjeta koji će vam pomoći u rješavanju problema sa progorenim materijalom.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nakon odlaska gostiju, vjerujemo da vam se mnogo puta dogodilo da pronađete mjesto na namještaju ili tepihu koji je progoren cigaretom, a vrlo lako se može desiti da ste to i Vi sasvim slučajno uradili. Nema potrebe za brigu, jer od sada ćete znati metod koji će vam pomoći da progorjelo mjesto bude totalno nevidljivo.

Na izgorjelo mjesto nanesite u nekoliko navrata malu količinu hidrogena, ali je jako bitno da prije toga saznate da li to izgorjelo mjesto pušta boju. Ukoliko pušta boju ovaj postupak nemojte raditi, jer će Vam uništiti namještaj i učiniti još veću štetu. Ako namještaj ne pušta boju, stavite hidrogen, malo protrljajte mekanom krpicom, a zatim isperite. Ovaj postupak ponovite nekoliko puta.

Također, možete se odlučiti i za limun. Dovoljno je da istrljate limun na izgorjelo mjesto, a zatim da namještaj stavite na sunce. Ovim načinom se izgorjelo mjesto neće primijetiti.

Ukoliko Vam se proprži tepih, uzmite komadić krompira, a zatim jendostavno protljajte na tom mjestu. Krompirova vlakna će učiniti mjesto mekšim i uništiće hemikalije koje su nastale gorenjem. Nakon toga uzmite makazice i odstranite crne dijelove od proprženosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here