Oglasi - Advertisement

Stravična scena viđena je u finalu na Svjetskom prvenstvu u skoku s motkom, kada je švedskoj motkašici Angeliki Bengston motka pukla na dva dijela.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Na sreću to se dogodilo čim se odrazila sa zemlje i uspela je da padne na sam rub strunjače. Međutim i pored pomenutog, prizor nije bio nikako prijatan.
Svi gledaoci su u jednom trenutku bili šokirano ”zaleđeni”, pošto je Šveđanka ležala nepomično, dok joj sudije, koje su joj bile najbliže, nisu priskakale u pomoć. Veća nezgoda je izbjegnuta, Angelika Bengston je imala sreće jer se to dogodilo jako nisko, da je motka izdržala malo duže to bi stvorilo ozbiljne probleme, jer se motkaši penju na visine od čak drugog – trećeg sprata.

Iako izgledaju tanko, motke su napravljene od posebnog, veoma izdržljivog materijala koji je savitljiv toliko da oba kraja motke mogu da se dodirnu. Tako se provjerava kvalitet prije nego što se puste u prodaju.

Kako izgleda pucanje motke, koje je jako rijetko, zna i Sandi Moris Amerikanka koja je osvojila srebrnu medalju na ovom takmičenju.

Šveđanki koja je ostala bez svoje motke je druga takmičarka pozajmila svoju kako bi nastavila takmičenje. To joj je dalo toliki adrenalin da je preskočila nevjerovatnih 4,80m, što niko iz Švedske nikad nije uspio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here