Oglasi - Advertisement

Veterinari motre zdravstveno stanje preostala dva slona koja su također pokušavala spasiti mladunče. Uspjeli su se sami izvući iz vode i sada su na sigurnom, saopšeno je iz Odjela za nacionalne parkove, divljinu i zaštitu biljaka.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Radnici Nacionalnog parka prvo su primijetili trogodišnje mladunče slona kako se utapa na slapovima Haew Naroka, dijela Nacionalnog parka Khao Yaija koji se nalazi sjeveroistočno od Bangkoka.

Dva slona promatrala su mladunče sa stijene, a ljudi u blizini čuli su glasne jauke uznemirenih životinja koji su odjekivali u subotu ujutro.

Mladunče slona nije preživjelo, a radnici su pronašli još pet drugih utopljenih slonova ispod slapa na kojemu je prvo stradao mali slonić.

Soraida Salwala, osnivačica organizacije “Prijatelji azijskih slonova” koji vode prvu svjetsku bolnicu za slonove od 1993., rekla je da su slonovi puni empatije i instinktivno reagiraju kada vide drugog slona u nevolji. Tako su ostali slonovi vidjeli mladunče u nevolji, pokušali ga spasiti, ali su stradali i oni.

Na Tajlandu živi oko 7.000 azijskih slonova, a više od pola ih je u zatočeništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here