Oglasi - Advertisement

Nije neobično što se u Srbiji govori samo i isključivo o izborima na koje građani izlaze za samo dvije nedelje, međutim jeste zabrinjavajuće to što broj zaraženih koronavirusom i dalje raste, a čemu se pridaje malo ili čak nimalo pažnje. Od posledica bolesti umire još jedna osoba, a novoobolelih je 66, što je tri puta više nego prije samo desetak dana.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Sada, sem što su brojke veće, pojavljuju se i neka nova žarišta – fabrike, studentski domovi, vrtići, škole…, a sve su glasniji i članovi Kriznog štaba koji najavljuju povratak određenih mjera u cilju sprečavanja širenja korona virusa.
Juče je objavljeno kako su još dva studenta iz studentskog doma Karaburma koji su bili u kontaktu sa zaraženim stanarima zapravo pozitivni na virus.

Komentarišući novonastalu situaciju, doktor Lin Binliang kaže kako je najvažnije da razumijemo da opasnost i dalje prijeti, te da je epidemija ozbiljna i da je virus tu.
Zbog toga što je došlo do popuštanja mjera, bukvalno su se svi opustili, te svima je oslabila pažnja, naravno uključujući i stručne timove za borbu protiv virusa.

Naš savjet jeste i da tamo gdje se bilježi povećanje, možda treba pooštriti mjere, takoše vratiti određene mere, preporučio je kineski ljekar koji zajedno sa svojim kolegama već neko vrijeme boravi u Srbiji kao ispomoć ovdašnjim medicinarima.

Za nastavak kliknite OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here