Oglasi - Advertisement

Danima se pise o tome da je doktorka estetske hirurgije, Violeta Ašanin, nedavno je sebi oduzela život. Bez ikakve najave, bez ikakvog znaka, svoje prijatelje, porodicu, kolege te svoje pacijente, blago rečeno, ostavila je zatečene.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Medicinski fakultet ova doktorica završila je u Beogradu 1994. godine, a specijalizaciju plastične i rekonstruktivne hirurgije završila je 2000. godine. Imala je i svoju privatnu ordinaciju. Dobitnica je i Nagrade za najbolje rezultate u oblasti ultrazvučne liposkulpture u 2003. godine u Los Anđelesu.


Ona je bila pokretac inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomije uvede u redovni onkološki protokol, pa čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji. Naravno na cemu su joj mnoge zene zahvalne.

Jednom prilikom je izjavila sljedece:

“Prema statistici najveći broj hirurga u svijetu, ne samo plastičara, pogotovo žene, najčešće ostaju sami. Upravo zbog nerazumjevanja i nedovoljno provedenog vremena sa partnerima, često dolazi do njihovog razilaženja. Za razliku od drugih grana medicine, hirurgija ipak svog maestra sa skalpelom uzima pod svoje, stoprocentno. A sa tim, ne može svako da se nosi, bile su jedne od poslednjih zabilježenih reči ove poznate doktorke koju ćemo dugo dugo pamtiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here