Oglasi - Advertisement

Pjevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se kako su zapravo tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Oni su u Australiji boravili kao turisti kada su zapali u probleme sa novcem pa onda su smislili plan kako da “napune novčanike” i prikupili su bankovne podatke od čak 35 osoba – izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.


Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P za 16 pa će oni, pored toga što će morati da vrate novac, još će i robijati. Kako prenose strani mediji, Filip M. je osuđen na 14 meseci, a Romana P na 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno nakon tri mjeseca.
Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odsjeli, pronašla obilježene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, te lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here