Oglasi - Advertisement

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je kako neće ponovo biti uvodjen policijski sat, ali da sve preporučene mjere zaštite od korona virusa moraju da se poštuju.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Tiodorović je kazao da nije završen prvi talas korona virusa te da je neophodno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Ništa neće biti od onih najrigoroznijih mjera, nema govora ni o vanrednom stanju, a ni o policijskom času, međutim u prevoz obavezno sa maskom i na rastojanju. Zabrane posjeta u bolnicama, staračkim domovima kao pitanje da li ćemo za sportske susrete preduzimati neke mjere, odnosno prosto da se utakmice održavaju bez gledalaca, kazao je on.

Epidemiolog je istakao kako se mjere ne poštuju, navodeći primere organizovanja većih okupljanja kao što je bio slučaj derbija Partizana i Crvene Zvezde gdje, kako je on naveo, nisu uopšte poštovane mjere distance.

Na utakmici nisu poštovane mjere distance, jednostavno ljudi su se oglušili, a kasnije je uslijedilo i slavlje posle utakmice. Imamo zatim organizaciju skupova, izmedju 100 i 200 ljudi, opet bez mjere zaštite, pa kao što to bude kada su u pitanju rodjendani, svadbe, krštenja- rekao je on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here