Oglasi - Advertisement

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže kako se razmatra mogućnost da se ograniči rad klubova, jer se ispostavilo da je zapravo noćni provod najveći izvor zaraze virusa korona.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ona je navela da među oboljelima od kovid-19 najviše ima mlađih odraslih osoba, a ono o čemu sigurno treba razmisliti i o čemu smo pričali, što će biti u nekom narednom periodu je da se ograniči rad klubova, da bi smanjili izlasci do jutra. Ovo je nepopularno, ali se mora, to i jeste najveći rasadnik infekcije, rekla je doktorica Kisić.

Ona je navela da je to sada najčešći put prenošenja infekcije i da je posebno opasno ukoliko mlađi ljudi, koji odlaze u noćni provod, a koji žive sa hroničnim bolesnicima ili sa starijim osobama.
Možemo da napravimo jednu veliku tragediju u kući takvim ponašanjem, naglasila je ona.

Upitana da li može da se desi ponovo uvođenje vanrednog stanja, ona je kazala da je ono bilo neophodno u fazi u kojoj je to urađeno, kako bi se ojačao zdravstveni sistem, a da sada nema potrebe za tim.

Sada smo ojačali zdravstveni sistem, imamo laboratorijske i kadrovske kapacitete te nadamo se kako ih nikada nećemo iskoristiti u punom obimu- ističe ona.

Kisić Tepavčević je objasnila da je za sprečavanje širenja koronavirusa ključno a da se svako vodi pretpostavkom da ima virus u sebi te da može da zarazi nekoga i da se u skladu sa tim ponaša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here