Oglasi - Advertisement

Vjerujemo da dugo vremena niste imali priliku da pročitate vijesti kao što su ove. 2014 godina je bila haos godina, pogotovo za Balkan kada je riječ o padavinama i poplavama koje su pokrile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Nezapamćeno nevrijeme, u tim danima je otjeralo preko 200.000 porodica da prisilno napuste svoja dugogodišnja ognjišta.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

I prošle godine smo imali u Srbiji par puta jako veliko nevrijeme kada je padao grad, veličine golf loptica, a tom prilikom je napravljena jako velika materijalna šteta. Stradalai su usjevi, uništavani su krovovi od kuća, a neki auti su uništeni gotovo do kraja. Proljeće je takvo godišnje doba, gdje su takve stvari i više nego normalne, pa nas i ne treba da čudi kada se desi nešto ovakvo, a desilo se baš danas, i to opet u Srbiji.

Epicentar velikog haosa sa nevremenom je ovaj puta bila Vojvodina, a stradao je Novi Sad, i to u roku od samo 45 minuta, sve je pokrio veliki crni oblak koji je zbrisao faktički pola grada. Sve se desilo danas nešto malo iza 14 sati na predjelu gdje se nalazi željeznička stanica pa sve do predjela gdje počinje Futoška pijaca.

Koliko je bio jak vjetar, pokazuje i podatak da je ograda pokidana na predjelu gdje je željeznička stanica i gdje je uništeno najmanje 10 automobila. Pogledajte i sami u video klipu kako je sve izgledalo.

POGLEDAJTE VIDEO NA OVOM LINKU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here