Oglasi - Advertisement

Vjerovatno ste upoznati sa situacijom koja je se sinoć dešavala u glavnom gradu Srbije, koja je za par sekundi obišla cijelu regiju.
Naime, sve je krenulo od jučerašnjeg popodnevnog obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na svom obraćanju najavio uvođenje policijskog sata koji će početi ovog petka u 17h i trajati sve do ponedjeljka u 5 sati ujutro.
Da podjestimo, okva mjera je uvedena zbog povećanog broja zaraženih u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Međutim, kako smo i očekivali ova vijesti o restrikcijama nije bila prihvaćena onako kako je Vučić zamišljao, ali svakako nije mogao očekivati da će biti ovolikih nereda u Srbiji.
Veliki broj građana je izašao na ulice kaklo bi protestovali zbog ove odluke, a ono što je obilježilo sinošnje proteste jeste i ulazak u Skupštinu, a među njima je bio i Vuk Jeremić koji se sukobio sa demonstrantima ali ubrzo se on povukao zajedno sa svojim pristalicama.


Ono što je sigurno jeste da su građani Beograda jasno stavili do znanja da se ne slažu sa novim odlukama, te da ne žele biti zatvoreni iako su svjesni da se epidemiološka situacija usložnjava i postaje sve gora.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here