Oglasi - Advertisement

Da li se ikad osjećate nelagodno zbog vašeg mirisa? Imati loš tjelesni miris može biti neugodno.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Iako naš miris prvenstveno diktira genetika, on također može biti uzrokovan ili pojačan hranom koju konzumiramo.

Jogurt vs mlijeko – Aktivne kulture prisutne u jogurtu smanjuju količinu sulfitnih jedinjenja koja uzrokuju miris. Također, vitamin D prisutan u jogurtu pomaže u borbi protiv bakterija prisutnih u ustima, smanjujući tako loš zadah. S druge strane, mlijeko sadrži holin koji može izazvati neugodan tjelesni miris.

Biljni čaj vs kafa – Biljni čaj je odličan izvor antioksidansa. Što tijelo ima manje toksina, to će bolje mirisati. Kafa ili bilo koji kofeinski napitak, s druge strane, mogu uzrokovati jedak tjelesni miris.

Jabuka vs karfiol – Zbog svojih prirodnih svojstava deterdženta, jabuke pomažu protiv neugodnog zadaha. S druge strane, karfiol sadrži holin, hranjivu tvar sličnu vitaminu B koja može izazvati smrdljiv tjelesni miris.

Narandža protiv bundeve – Agrumi izvrsno mirišu i tijelo ih lako apsorbira, što vam daje brz način da poboljšate svoj ukupni miris. S druge strane, bundeva sadrži holin koji se metabolizira u trimetilamin. Akumuliranje trimetilamin u tijelu može uzrokovati loš tjelesni miris.

Kardamom i cimet protiv bijelog luka i luka – Kardamom i cimet ne samo da hranu čine ukusnom već vas čine i poželjnijim pružajući vam svjež i ugodan dugotrajan miris. Suprotno tome, bijeli luk i luk sadrže organska sumporna jedinjenja koja se metaboliziraju i eliminišu prvenstveno kroz pore u telu uzrokujući da iz tela izlazi loš telesni miris.

Celer vs šparoge – Celer pomaže vašem tijelu da oslobađa feromone, čineći tako privlačnijim suprotnom spolu. Šparoga kiselina u šparogama razgrađuje se na sumporne spojeve koji vam mogu dati neželjeni tjelesni miris.

Bijela riba vs crveno meso – Suzdržavanje od crvenog mesa moglo bi imati neke mirisne koristi. Studija je pokazala da su žene doživljavale tjelesni miris muškaraca koji su dvije nedjelje imali bezmesnu dijetu kao privlačniji i ugodniji u odnosu na one koji su jeli crveno meso. Probavna riba ne ispušta iste neugodne mirise koji se oslobađaju prilikom metabolizma crvenog mesa. Dakle, ako planirate ići na spoj, bolje je jesti ribu, a ne crveno meso.

Sjeme piskavice vs sjeme bundeve – Sjeme piskavice pomaže vam da poboljšate svoje probavno zdravlje i pomognete u uklanjanju toksina koji izazivaju loš miris iz tijela. Sjeme bundeve sadrži visoku razinu holina i poznato je sredstvo koje uzrokuje loš miris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here