Oglasi - Advertisement

Najveći ljudski organ , kako mnogi znaju je koža. Koža je zapravo osjetljiva na razne vanjske i unutrašnje uticaje , koji mnogi od nas to zanemaruju. Primjer je svakako svrbež kože , na koji posebno treba obratiti pažnju , jer može biti simptom za neku određenu bolest.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

U današnjem članku vam donosimo nekoliko razloga zbog kojih vas koža može svrbiti.

  1. Suha koža- to se često događa s kožom , naročito u zimskim danima , a može se dogoditi i za vrijeme visokih temperatura. Sve što trebate učiniti je da mažete svoju kožu hidratantnim kremama , što češće.
  2. Dermatitis –to je akutno stanje kože , koje se sastoji od spojeva koji uzrokuju alergiju i iritacije na koži , zbog mogućeg kontakta s alergenima , poput sapuna ili detrdženta. Često izgleda kao osim ili opekotina.
  3. Ujedi insekata-najčešći su uzroci svrabeža , posebno u proljeće i ljeto. Od uboda komaraca poznato je da svrab može potrajati i danima. To je fizički način obrane od uboda.
  4. Uši u kosi –obično se događaju djeci u vrtiću i školi. Uši koje se pojavljuju na dječijoj glavi ne prenose bakterije i viruse , te nisu opasne po zdravlje  , ali uzrokuju svrbež.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here