Oglasi - Advertisement

Sezona godišnjih odmora još uvijek nije stigla , ali nam je zima na izmaku , pa će i ljeto vrlo brzo doći , i sa nestrpljnjem ga očekujemo. Vjerovatno nogi već sad razmišljaju kako sastaviti kraj s krajem , te uštediti nšto novca , da bi nekoliko dana uživali na moru.Ovo je savršen trenutak za prisjetit se kako je to nekada bilo u bivšoj Jugoslaviji , kada je sve bilo lakše.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

Pa idemo. Mama bi napravila sendviče za put , tata bi stavio kofere u auto , spakovali bismo sokove i hranu u prijenosne hladnjake i krenuli prema cesti. Automobili nisu bili ukrašeni ali su imali šarm. Iako su neki odlazili u Trst tokom cijele godine , mnogi su na to gledali kao na idealnu ideju da ubodu najnovije modne hitove na Ponte Ross.

U to vrijeme dušeci za plivanje su bili mnogo kvalitetniji , pa su djeca skakala po njemu . Nisu se provodili dani i sati da bi se fotografisali i foografiju stavili na Facebook i Instagram , da bi što više ljudi vidjelo da ste na moru , a vi ustvari nemate kad ni da uživate od tolikikog fotografisanja. Nostalgija je velika za te dane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here