Oglasi - Advertisement

Vodoinstalter James Anderson iz Burnleyja u Engleskoj je naišao na instant slavu nakon što je objavljen njegov račun od nula funti 91-godišnjoj ženi koja boluje od leukemije.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Na računu od nula funti za popravak bojlera je pisalo: “Nema naplate ovoj gospođi ni pod kojim uvjetima. Bit ćemo dostupni svaki dan 24 sata kako bi pomogli i učinili sve da joj bude što je ugodnije moguće.” Račun je objavila kćerka gospođe, a dodala je i da joj je Anderson rekao kako će njena mama imati besplatne vodoinstalaterske popravke dokle god je živa.


Ideju da počne pomagati u zajednici dobio je nakon što je vidio kako jedan majstor iz njegovog grada iskorištava starijeg gospodina i bezobrazno skupo mu naplaćuje navedene nestvarne popravke.
Kći 91-godišnje žene kojoj je James besplatno popravio bojler naziva ga i “anđelom u vodoinstalaterskoj manduri”, a on sam kaže da, iako ne dobija novac, ipak ima koristi od svog posla, jer kako kaže, njega to zadovoljava iznutra, puni mu dušu što mu daje ogromno gorivo za nastavak vlastitog života.


Njegova inicijativa se sada počela širiti i izvan granica Velike Britanije.
Ono što je fascinantno je to da je od ponedjeljka, kada je objavljena priča o njemu, dobio već skoro 180.000 KM u donacijama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here