Oglasi - Advertisement

Prema podacima lokalnog manastira, majka rekorderka rodila je 16 parova blizanaca, sedam puta trojke i četiri puta četvorke. Nevjerovatno zar ne?
Da su tabloidi postojali u 18. vijeku, sigurno bi poludjeli za porodicom ruskog seljaka Fjodora Vasiljeva, jer je njegova prva supruga (čije je ime nepoznato), navodno rodila najviše djece na svijetu.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Prema podacima lokalnog manastira, koji su se zatim slali vladi u Moskvi, gospođa Vasiljev rodila je između 1725. i 1765. godine čak 16 pari blizanaca, sedam puta trojke i četiri puta četvorke. Preživjela je dakle ukupno 27 poroda, te je rodila čak 69 djece.

Direktor Odjela za reproduktivnu znanost i istraživanje ženskog zdravlja na fakultetu Johns Hopkins, James Segaras, dao je komentar o ovoj misteriji: “To zvuči fantastično. Mislim, 69 djece? Dajte, molim vas!”
Stoga se postavlja pitanje postoje li ograničenja kad je riječ o tome koliko djece žena može prirodnim putem začeti i roditi? A suvremena znanost tvrdi da je, bar u teoriji, brojka veća nego što biste ikad mogli i pomisliti. Ostatak teksta pročitajte klikom na link ispod:

https://www.express.hr/life/medicinski-fenomen-rodila-cak-69-djece-21663?fbclid=IwAR1UI4tnIrbt2eixfl8DF_RaPNcx0hRYEJMMcfA1SlPJxp5_ersCtEMeRdY

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here