Oglasi - Advertisement

Glumicu Draganu Varagić (63) ljubitelji jugoslavenske kinematografije najbolje pamte po ulozi Jagodinke Simonović u filmu “Varljivo leto 68” iz 1984. godine, ali kako je glumica nedugo kasnije napustila ove prostore i otišla da živi u Kanadu, rijetko se više viđa u javnosti.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Tamo je Varagić nastavila glumiti, pisati i režirati, a o svom životu na drugom kraju svijeta, kao i aktuelnoj temi o ispovijesti glumica o seksualnom zlostavljanju od Miroslava Mike Aleksića, govorila je prilikom svog gostovanja u Jutarnjem programu na srbijanskoj Prvoj televiziji.

– Nije me bilo ovdje 20 godina i nekako sam bila šokirana kad sam čula za to. Kad razgovaramo o mojim mlađim kolegicama Mileni i Ivi, govorim s mnogo poštovanja i divljenja prema tome što su napravile i njihovoj potrebi da time zaštite mnoge druge djevojke. To je herojski i meni je to vrlo potresno. Imaju moju podršku. U Kanadi su stvari uređene drugačije. Sva pravila su u pravilima Unije i vrlo su jasna – osvrnula se na ovaj slučaj Varagić.

Mnogi je gledaoci nisu prepoznali, ali njezinu scenu sa Slavkom Štimcem (60), u kojoj joj on tada poručuje “mesi, mesi, neće ništa da ti škodi”, gotovo sigurno dobro znaju. Štimac je svojevremeno izjavio kako mu je žao što je baš ta scena od cijelog filma postala kultna, no publika je presudila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here