Oglasi - Advertisement

Tuzlanka Azra Husarkić povukla se iz “Zvezda Granda”, a kako je uvijek bila među kandidatima koji su prolazili sa svih šest glasova, mnoge je ova odluka iznenadila.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

– Povukla sam se zbog porodičnih stvari. Moj otac se razbolio, situacija je bila veoma ozbiljna. Mjesecima sam bila pod stresom, moj otac nije bio dobro, stalno smo išli od ljekara do ljekara, od bolnice do bolnice. Kada su bila snimanja uvijek sam imala taj neki osjećaj nemoći ili bolje rečeno osjećaj da ako odem može se u međuvremenu nešto sa njim desiti. Iskreno rečeno, situacija u porodici nije bila idealna. Nekako sam išla nazor, sve mi je bilo knap, bez nekih većih priprema. Jave mi kad imam snimanje, pa se ja samo par dana prije spremam od pjesme do haljine, pa je sve to bilo neprofesionalno sa moje strane. Pa i koronavirus je učinio svoje. Sve se to skupilo i onda sam izgubila želju za svim time. Nisam jednostavno htela da se blamiram. Imala sam do tada dobre pjesme, dobre komentare, imala podršku ljudi, kovali su me u zvijezde. Nisam htjela da radim sve to polovično, ili sve ili ništa. Između takmičenja u Zvezdama Granda i mog oca, odlučila sam se za oca i nisam ni jednog momenta zažalila, rekla je Azra za “Express”

Kako je tvoj mentor Ana Bekuta reagovala na tvoje odustajanje?

-Mislim da je ona bila tužnija nego ja. Vodili smo duge razgovore i nekako sam pokušala da opravdam tu svu situaciju. Vodila sam razgovor i sa Sašom, nisam htjela da se bilo ko u svoj toj situaciji loše osjeća. Da se niko ne osjeća izdanim ili prevarenim. Ana i ja smo imali divnu saradanju i mimo tog takmičenja. Iskazala je želju da mi pomogne i oko kompletne situacije sa mojim ocem. Bilo joj je žao i teško. Čule smo se i poslije toga, ali ja nisam htjela da je opterećujem sa mojim privatnim stvarima. Iz svega toga sam izašla u nekim prijateljskim odnosima. Ja nisam ništa htjela ni da objavljujem na društvenim mrežama u vezi razloga mog odustajanja. Sa Sašom sam imala jedan konstruktivan, kvalitetan i prijateljski razgovor u kojem je i on izrazio želju da mi pomogne. Ja sam htjela da se sa svim tim sama izborim, da nastavim dalje bez neke pretjerane medijske pažnje. Onaj ko je trebao da zna moj razlog odlaska, taj je i znao – dodala je za pomenuti medij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here