Oglasi - Advertisement

Obren Đorđević koji je bivši šef Službe državne sigurnosti bivše Jugoslavije , izazvao je malu nevjericu i šok javnosti u cijeloj regiji , kada je izjavio da je u kovčegu  gdje bi trebalo da bude mrtvo tijelo pokjonog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita , pokopan samo pijesak iznutra.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

Dodao je da je pijesak prekriven bijelom zastavom , a ovaj čovjek koji je u službi nacionalne sigurnosti već 40 godina , rekao je da je njegovo mišljenje da se razne strane obavještajne službe igraju sa ljudima koji žive u bivšoj Jugoslaviji.

 

Mnogi misle da je za ovaj potez kriv Mitej Krajger , koji je na ovaj način želio zaustaviti paniku i iseljavanje stanovništva nakon Titove smrti. Đođević smatra da je sve organizova Stane Dolanc , koji je imao nepokolebljivu želju za moći i koj je želio naslijediti pokojnog Tita kao predsjednik Jugoslavije. Josipa Broza Tita niko ne može zamijeniti. On je bio odan komunist koji je ujedinio narode ove regije , u borbi protiv fašista tokom Drugog svjetskog rata. Bio je jedan od najpoznatijih političara svih vremena.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here