Oglasi - Advertisement

Za danas još jedna priča koja nam dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, a nakon napada na sami centar američke sigurnosti-CIU, jedna vijest koja nam dolazi sa njihove poslovne scene. Kada pomenemo top biznis i najveće umove sa ovog kontinenta u top 3 osobe nam uvijek padne bil Gejts.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Kontroverzni milioner Bil Gejts je svoju Microsoft imperiju stvorio još sredinom 80 ih godina prošloga vijeka, kada je napravio svjetski bum sa operativnim sistemima, te antivirusom sa kojim je pokorio cijeli svijet. Jednostavno svijetom je zavladao kompjuter i internet, a iza svega toga stoji jedan veliki um, a to je svakako Bil Gejts. Jako veliki novac je dolazio sa svih strana svijeta na njegov račun, a on je postao prvo milioner, pa jako brzo i milijarder.

Koliko voli da radi u svim mogućim pravcima, pokazuje i njegovo interesovanje za korona virus, i njegova ulaganja u privatne labaratorije, koje su radile na ubrzanom pronalasku spasonosne vakcine za korona virus. Sa svojom suprugom, pored ovoga ima jako veliki broj humanitarnih organizacija koje se bave problemom siromaštva i gladnih u Africi. Međutim, o njegovoj supruzi se jako malo znalo, sa kojom je bio punih 27 godina u braku.

Naime, on se kasno sinoć oglasio na Tviteru, kada je rekao da se razvodi od svoje supruge Melinde. Njih dvoje će da nastave sa radom u svojoj fondaciji, ali više ne mogu da funkcionišu kao par. Iz braka imaju troje prekrasne djece, i on je ovim putem zamolio za privatnost i mir u njihovoj porodici. Koja su vaša mišljenja o Bil Gejtsu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here