Thursday , September 21 2023
Home / Magazin / OPET STRAŠAN ZEMLJOTRES POGODIO HRVATSKU! Građani u panici iskakali iz kreveta, sve se ruši! OČAJNI SU I U STRAHU (FOTO)

OPET STRAŠAN ZEMLJOTRES POGODIO HRVATSKU! Građani u panici iskakali iz kreveta, sve se ruši! OČAJNI SU I U STRAHU (FOTO)

Oglasi - Advertisements

Verujemo kako se svi sećate velikog zemljotresa koji je potresao Petrinju krajem prošle godine kada je 4 osobe izgubilo život, a 2 osobe su na žalost bile maloletne. Taj potres je bio jedan od jačih u ovom delu Evrope i nezapamćene scene su obilazile celu regiju. Mnogi su morali da isele sa svojih dugogodišnjih ognjišta, a situacija se i u narednim mesecima nastavila sa istim tempom.

Tada su naime mnoge porodice ostale bez krova nad glavom, a volonteri sa svih strana Balkana su stigli u Petrinju i u Sisak da bi pružili pomoć napaćenom narodu. Sada opet loše vesti iz centralne Hrvatske, naime prema izveštaju Hrvatskog seizmološkog zavoda noćas nešto iza 2 sata, područje i petrinje je ponovo pogodio žestok zemljotres, ovaj puta jačine 4,82 stepena po rihteru.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

“Noćas, 17. avgusta 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske uočili ssu više nego jak zemljotress u okolini Petrinje koji je bio 4,82 stepena po Rihteru. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru 6 stepena EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolini Petrinje i Siska i okolini Zagreba.”

 

Ljudi iz Velike Gorice su među prvima dali svoje izjave oko pola 3 portalu Index.hr “Osetitli smo da se ljulala cela soba, i definitivno smo morali bosi istrčati iz kreveta na ulicu, jer smo imali utisak da će se cela ulica srušiti, a ne samo naša kuća”, bile su reči neimenovanog gospodina, koji je bio u silnom strahu. Kloštar Ivanić, Ivanić Grad, Sisak, Hrvatska Kostajnica, Sunj, sve su to gradovi koji su morali da osete ovaj jako žestok zemljotres.

Best free WordPress theme

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money