Oglasi - Advertisement

Verujemo kako se svi sećate velikog zemljotresa koji je potresao Petrinju krajem prošle godine kada je 4 osobe izgubilo život, a 2 osobe su na žalost bile maloletne. Taj potres je bio jedan od jačih u ovom delu Evrope i nezapamćene scene su obilazile celu regiju. Mnogi su morali da isele sa svojih dugogodišnjih ognjišta, a situacija se i u narednim mesecima nastavila sa istim tempom.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Tada su naime mnoge porodice ostale bez krova nad glavom, a volonteri sa svih strana Balkana su stigli u Petrinju i u Sisak da bi pružili pomoć napaćenom narodu. Sada opet loše vesti iz centralne Hrvatske, naime prema izveštaju Hrvatskog seizmološkog zavoda noćas nešto iza 2 sata, područje i petrinje je ponovo pogodio žestok zemljotres, ovaj puta jačine 4,82 stepena po rihteru.

“Noćas, 17. avgusta 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske uočili ssu više nego jak zemljotress u okolini Petrinje koji je bio 4,82 stepena po Rihteru. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru 6 stepena EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolini Petrinje i Siska i okolini Zagreba.”

 

Ljudi iz Velike Gorice su među prvima dali svoje izjave oko pola 3 portalu Index.hr “Osetitli smo da se ljulala cela soba, i definitivno smo morali bosi istrčati iz kreveta na ulicu, jer smo imali utisak da će se cela ulica srušiti, a ne samo naša kuća”, bile su reči neimenovanog gospodina, koji je bio u silnom strahu. Kloštar Ivanić, Ivanić Grad, Sisak, Hrvatska Kostajnica, Sunj, sve su to gradovi koji su morali da osete ovaj jako žestok zemljotres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here