Oglasi - Advertisement

Nastavljamo sa lošim vijestima koje nam dolaze iz susjednih zemalja. Naime Bosna i Hercegovina se bori sa požarima koji su izbii u mjestu po imenu Jablanica, a da situacija i nije tako bezazlena govori i to da im je u pomoć uskočila čak i Republika Srpska, a mi smo dobili informaciju da se u Hrvatskoj opet desio zemljotres i to opet u Petrinji. Prema pianju medija u Hrvatskoj, noćas oko 2 sata se osjetilo jače podrhtavanje u području Siska i Petrinje, a prema nekim aplikacijama magnituda je iznosila 4,82 stepena po Rihteru, a nešto malo kasnije je aplikacija EMSC objavila da je zemljotres bio jačine 4,7 po Rihteru.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

O cijeloj ovoj situaciji se oglasila i hrvatska Seizmološks služba, a rekli su sljedeće: “Noćas, 17. avgusta 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolini Petrinje i Siska i okolini Zagreba.” Naime, prema izvještajima epicentar je bio blizu mjesta Sela koje se nalazi u okolini Siska, a koje se nalazi 48 kilometara jugoistočno od Zagreba, i to na dubini od 10 kilometara, a potres se osjetio širom Sisačko-moslovačke županije, ali i na zagrebačkom području.

 

Potres se osjetio i u Sunji, Hrvatskoj Kostajnici, Ivanić Gradu, Kloštar Ivaniću, Velikoj Gorici, Zagrebu (posebno na Novom Zagrebu), a poslije ovog zemljotresa osjetio se još jedan ali znatno manjeg intenziteta. Jedan od uplašenih građana je opisao kako je izgledalo ovo podrhtavanje: “Znači ovaj je baš podsjetio da nema opuštanja. Taman pomisliš da je s tim gotovo i onda opet paraliza u krevetu. Ljudi moji užas. Jako je zatreslo”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here