Oglasi - Advertisement

Fata Orlović je i dalje top tema na balkanskim medijima, ali je ipak u poslednjih par dana vest o rušenju crkve iz njenog dvorišta ipak malo okopnila i ne piše se više toliko o ovom slučaju koji je definitivno digao celi Balkan na noge. Sve se malo prenapuhalo, a bosanska i srpska strana su odmah krenule sa prepucavanjem na temu jednog događaja na čiju se realizaciju čekalo preko 20 godina.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Podsećamo Fata Orlović je sa svojom decom iz izbeglištva došla odmah posle rata, ali je u svome dvorištu zatekla bespravno izgrađenu crkvu, i odmah je potegla pitanje rušenja iste. Međutim, niko joj nije hteo pomoći, tako da je njena molba stigla čak do suda u Strazburu, a odgovorni ljudi iz Republike Srpske su naveli da će crkvu samo premestiti, mešutim, kada je 5 juna došao bager u dvorište Fate Orlović, odmah se znalo da neće biti nikakvog izmeštanja.

Kada je video koliku je štetu pre svega u medijima napravi osam Milorad Dodik, on je odmah obećao sa Hrizostomom građenje nove crkve na području Bratunca, samo da bi iskompenzirao rušenje ove crkve, i da bar na malo zataška nezadovoljne građane ovog dela Republike Srpske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here